Bronte pistaatsiapähkel on vaieldamatult pistaatsiapähklite kuninganna. See roheline kuld on väga hinnatud kvaliteedi ja maitse poolest, seega sihtmärgiks ka toidupettustele. Tihti võib kohata menüüdes “Bronte pistaatsia” fraasi, kuid kvaliteedi poolest on asi õigest Bronte pistaatsiapähklist väga kaugel. Kuidas teha vahet tavalisel ja Bronte pistaatsiapähklil?

Isegi mõnes parimas kondiitrikohas on näha, et nad toimetavad kotte hakitud pistaatsiapähklitega, mis lubavad tulla Etna vulkaani nõlvadelt, kuid on sageli pärit hoopis väljaspool Itaaliat (näiteks Iraan ja Kalifornia).

Bronte pistaatsia äratundmine pole liiga keeruline. Vähemalt meie jaoks, kes seda iga päev katsume, maitseme, kasutame ja ülima ettevaatusega hoiame. Siin on mõned väikesed saladused ja nipid:

  1. Pöörake tähelepanu kujule
    Pistaatsiapähkel, mis kipub otsadest ümarduma, ei pärine Bronte’st. Bronte pistaatsiapähklid on tavaliselt kaks korda pikemad kui laiad. Seega, kui vaatate kogu vilja, märkate otsustavalt piklikku, peaaegu teravat kuju. Tuleb öelda, et ka muud tüüpi pistaatsiapähklid, näiteks Kreeka, võivad olla sarnase kujuga. Seetõttu on see esimene vihje: kasulik, kuid iseenesest mitte ainumäärav.
  2. Vaadake hoolikalt värvi
    Bronte pistaatsia on roheline, üsna erksavärviline, pastelsetes toonides. Kollakad toonid on viidud miinimumini, nii et kui teie pistaatsia terades on rohkem pruunikat kollast kui rohelist või lausa happerohelist, siis pole see pärit Bronte’ist. Kui aga vaatate kogu vilja, märkate nahka, mis on pistaatsiapähkli Bronte puhul lillakas.
  3.  Maitseb ülihästi
    Kui pistaatsia on looduslikult soolatud, pole see pärit Brontest. Bronte pistaatsiapähkli maitse on kindlasti magusapoolne. See on ka nii aromaatne, et ei vaja lisaaroome ega soolamist.

Nii lihtne see ongi! Kolm põhilist tunnust, mida silmas pidada, kuidas teha vahet tavalisel ja Bronte pistaatsiapähklil.

Dolce Italy pakub nii Bronte pistaatsiapähkleid kui ka teisi Sitsiilia päritolu pistaatsiapähkleid. Nende erinevus on vaid sertifikaadis, pähklite kvaliteet ja tooraine asukoht on väga sarnane 🙂
Vaata lähemalt.

Originaalartikkel 

 

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga

Meie veebilehel kasutatakse küpsiseid. Küpsised aitavad tagada veebilehe nõuetekohase toimimise ning täiendamise, püüdes individualiseerida Teie veebilehe sirvimise kogemust ning esitada Teile pakkumisi, mis oleks aktuaalsed just nimelt Teile, kasutatakse ka sihtotstarbelisi küpsiseid. Kui vajutate „nõustun“, siis annate seega oma nõusoleku sihtotstarbeliste küpsiste juurutamiseks ja kasutamiseks. Oma nõusoleku võite tühistada suvalisel ajal muutes oma brauseri seadeid ja kustutades salvestatud küpsised. Rohkem teavet.