Pistaatsiakreemi valmistamine – RETSEPT

Magus pistaatsiakreem sobib suurepäraselt omatehtud magustoitude täidiseks, või hommikusöögiks saiaviilule ja pannkoogile määrimiseks. Pistaatsiakreemi valmistamine on imelihtne, vaja läheb vaid 5 koostisosa ja 20 minutit valmistamiseks. Kreem tuleb pehme ja kreemjas ning pistaatsiamaitset tugevdab valge šokolaad. Ettevalmistus on väga lihtne ja kiire ning sobib ka algajatele. Kokku tuleb umbes  350 g kreemi.

Vaata õpetust videost või allpool asuvatest piltidelt. 

Vaja läheb:

  • 120g kooritud, naturaalseid pistaatsiapähkleid (ilma soolata, ilma välisnahata)
  • 120g tuhksuhkrut
  • 100g valget šokolaadi
  • 50ml piima
  • 30g võid

Pistaatsiakreemi valmistamine

  1. Keeda kooritud pistaatsiapähkleid keevas vees umbes 10 minutit.
  2. Selle aja möödudes kalla ära vesi ja lase pähklitel  2-3 minutit puhta lapi peal jahtuda, seejärel hõõruge neid nahka eemaldades.
  3. Blenderda masinas pistaatsiapähklid tuhksuhkruga. Sel viisil saame hästi segatud ja tiheda segu.
  4. Kreemja konsistentsi saamiseks peame kõike veel paariks minutiks blenderdama: siis hakkavad pistaatsiapähklid oma “rasvaosa” vabastama.
  5. Kuumuta potis tasasel tulel väikesteks tükkideks lõigatud või, piim ja valge šokolaad. Sega pidevalt.
  6. Seejärel lisage sellele segule potis blenderdatud pistaatsiapähklid.
  7. Hoia tuli madalal, jätka segamist käsitsi vispliga, et saada väga ühtlane kreem.
  8. Kui tulemus on saavutatud, eemaldage see tulelt, kallake endale sobivasse anumasse ja laske sellel täielikult jahtuda.

Hoia kreemi külmkapis.

Tugeva pistaatsia maitse säilitamiseks hoiusta kreemi klaaspurgis. Määri hommikul saiale või pannkoogile. Väga mõnus täidis ka saiakestele, kookidele ja jäätisele. 

Kvaliteetseid pistaatsiapähkleid saab siit. Pistaatsiakreemi valmistamine kodus pole just kiireim variant. Mõnusat 50% Sitsiilia pistaatsiakreemi saab ka valmis kujul Dolce Italy poest. Vaata lähemalt. 

Originaalretsept ja pildid. 

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga

Meie veebilehel kasutatakse küpsiseid. Küpsised aitavad tagada veebilehe nõuetekohase toimimise ning täiendamise, püüdes individualiseerida Teie veebilehe sirvimise kogemust ning esitada Teile pakkumisi, mis oleks aktuaalsed just nimelt Teile, kasutatakse ka sihtotstarbelisi küpsiseid. Kui vajutate „nõustun“, siis annate seega oma nõusoleku sihtotstarbeliste küpsiste juurutamiseks ja kasutamiseks. Oma nõusoleku võite tühistada suvalisel ajal muutes oma brauseri seadeid ja kustutades salvestatud küpsised. Rohkem teavet.